Plakinstructies

Tips voor het aanbrengen van de sticker:

Voordat u begint:

  1. Maak de ondergrond goed stof- en vetvrij. Gebruik hiervoor warm water met afwasmiddel of een professionele ontvetter. Tijdens de bestelling kunnen er ook ontvettingsdoekjes mee besteld worden.
   Gebruik hiervoor geen schoonmaakmiddelen met citroen of ammoniak. Maar ook reinigingsmiddelen die een beschermlaag achterlaten wordt afgeraden zoals bijvoorbeeld Glassex. Dit omdat de sticker dan niet goed kan hechten. Wacht met plakken tot de ondergrond weer helemaal droog is na het reinigen.
  2. Leg de sticker op een vlakke ondergrond met het applicatiefolie (de plastic kant) naar beneden en wrijf met een doek of rakel(pasje) het nog eens goed vast.
  3. De stickers zijn bestendig tegen alle weersomstandigheden maar pas op met plakken in de regen. Als er water achter de sticker komt wil deze niet goed plakken/hechten aan de ondergrond. Mocht het regenen, wacht dan tot het droog is.
  4. Wanneer de temperatuur onder de 5°C graden is raden we het aan om even te wachten met plakken tot de temperatuur weer hierboven zit. Als de sticker eenmaal geplakt is dan is het bestendig tegen een temperatuur van -30°C graden tot 110°C graden.

Voor kleine/middelgrote stickers (fiets, auto, containerstickers e.d.):

  1. Bepaal van te voren waar de sticker moet komen.
  2. Haal de drager (het papier met het raster) los van het applicatietape (de plastic kant)
   Als de sticker mee los komt druk/wrijf het nog even goed aan zodat de sticker op het applicatietape blijft zitten.
   Vooral met de kleine fietsstickers kan het zijn dat de sticker wat los wil komen.
  3. Breng de sticker geleidelijk aan op de gewenste plek en druk/wrijf het goed aan.
  4. Haal nu voorzichtig het applicatietape los. Het kan gebeuren dat de sticker aan het applicatietape wil blijven plakken.
   Vouw het dan nog even terug en druk het opnieuw goed aan.
   *Let op, het applicatietape(de plastic plak kant) dient alleen voor het overzetten van de sticker maar hoort na het plakken van de sticker verwijdert te worden.
  5. Pas bij de containers op dat na het plakken van de stickers er niet met de hogedrukspuit of met de schrobber over de sticker gepoetst wordt. Hierdoor kan de sticker beschadigd raken. Als er al zichtbare beschadigingen op de container zitten van het legen, plak de sticker dan net wat hoger of lager zodat deze niet geraakt wordt tijdens het legen.

Voor grote stickers (muurstickers): 

  1. Plaats de sticker op de juiste positie zonder de drager (het papier met het raster) van de sticker te verwijderen en plak de boven en onderkant even vast wat (schilders)tape.
  2. Bepaal de juiste positie door aan beide kanten te meten en de sticker recht te hangen.
  3. Haal nu het eerste stukje drager los van een zijkant en vouw deze onder de sticker door naar de andere kant. Kijk zelf wat het prettigste is, links of rechts beginnen.
  4. De plak-kant van de sticker komt nu vrij en plak het eerste randje vast op de muur.
  5. Haal nu voorzichtig de drager steeds iets verder los en wrijf gelijktijdig de stickers goed aan met een rakel of een schone doek.
  6. Het (schilders)tape mag verwijdert worden zodra u hier de sticker aan het plakken bent.
  7. Wanneer de gehele drager is los gehaald en de sticker op de muur zit wrijf nu de gehele sticker nog eens goed aan op de ondergrond met een doek of rakel.
  8. Haal nu voorzichtig het applicatietape los. Begin vanuit een bovenhoek en werk schuin naar onderen. Als er nog wat sticker blijft plakken aan het applicatietape, vouw het dan even terug en wrijf het nog eens goed aan en probeer het dan opnieuw.
   Mochten er toch luchtbelletjes achter zitten kan je deze doorprikken met een naald en de lucht eruit wrijven.